Over Ieper en zijn oorlogsverleden

04 mei
Wommelgem - 't Brieleke

Ieper en zijn oorlogsverleden

Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek en de Heemkundige Kring "de Kaeck" nodigen jullie uit op een begeleide dagreis

zaterdag 4 mei 2024 van 07:30 uur tot 19:30 uur

Vertrek: parking van 't Brieleke
We pikken onze gids, Philippe Despriet, op in Kortrijk en vandaar rijden we naar Zillebeke waar we de thematuinen in het kasteelpark bezoeken. De tuinen zijn gewijd aan de verschillende naties die hier tijdens WOI gevochten hebben. Na een korte pauze – koffie met koek – maken we een ritje naar Hill 62, de beruchte positie van de Canadezen, met een prachtig panorama op het fel bevochten Ieper en een indrukwekkende begraafplaats. Dan gaat het naar Bedford House Cemetery, Unesco Werelderfgoed met de resten van het omwalde kasteel.
Na een gezamenlijke warme lunch zetten we onze tocht verder langs de Ieperse vesting en de kazematten. De Menenpoort is wegens renovatieweken niet toegankelijk maar de kathedraal met zijn rijke inboedel is een bezoek waard. Vandaar wandelen we via het Sint-Maartenskloosterpand en -poort naar de oer-britse bijzonder stemmige Saint-George Memorial Chapel.
En dan weer de bus op naar Lijssenthoek Military Cemetery nabij Poperinge. Hier was het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. In het bezoekerscentrum wordt het verhaal van deze unieke site verteld.
De dag wordt afgesloten met een broodplank in hotel Flanders Lodge en tussen 19.30 en 20 uur stappen we in Wommelgem weer van de bus.
In de prijs is begrepen:
- Verplaatsing met autocar
- Vergoeding gids
- Koffie of thee met koek
- Driegangenlunch: soep, hoofdgerecht en dessert
- Broodmaaltijd
Drank bij de lunch is voor eigen rekening.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 65,00
Standaard € 70,00

Info: Francis.pauwels@skynet.be T. 03 322 61 23 - T. 0485 622 584

smits.lies@skynet.be T.0473 344 882