Over Ringpark Het Schijn en de Oosterweelverbinding

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

12 mrt
Wommelgem - Zaal Familia

Ringpark Het Schijn en de Oosterweelverbinding

Zeer boeiende voordracht door Joris de Bleser

dinsdag 12 maart 2024 van 14:00 uur tot 16:30 uur

Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek i.s.m. Heemkundige Kring "De Kaeck" nodigen u uit op deze voordracht gegeven door Joris de Bleser

‘Laat het Schijn maar stinken’ is voor oudere Antwerpenaars een volks deuntje.

Het illustreert hoe we deze rivier decennialang mismeesterden. Het was een open riool, die echter ooit de stad van proper drinkwater moest voorzien.
Hoe is het zover kunnen komen? Het Schijn lag bij alle grote infrastructuurwerken in de weg. Vestingbouw, havenuitbreiding, snelwegen en spoorwegen. Met de Oosterweelverbinding gebeurt dat vandaag opnieuw. Maar voortschrijdend inzicht over een leefbare stad zorgt voor een nieuwe, groenere aanpak. Het Schijn is een centraal onderdeel van de geplande Ringparken Het Schijn, Lobroekdok en Groenendaal.
Met zijn voordracht maakt Joris je warm voor het complexe verhaal van het Schijn, van bron tot monding. Hij koppelt de lange, moeilijke geschiedenis ervan aan jouw nieuwsgierigheid naar de toekomst."

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 7,00

francis.pauwels@skynet.be T. 03 322 61 23 - T. 0485 622 584

smits.lies@skynet.be   T. 0473 344 882

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijAvondcursus1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitCultuurregio KempenCultuurregio RivierenlandCultuurregio Antwerpen