Over Bezoek wijngaard Vigna

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 sep
Wijnegem - Wijndomein Vigna

Bezoek wijngaard Vigna

Prachtige wijngaard gelegen in Wijnegem

woensdag 13 september 2023 van 15:00 uur tot 17:30 uur

Prachtige wijngaard gelegen in Wijnegem in de provincie Antwerpen.

Beschermd door bossen, ligt in Wijnegem bij Antwerpen, het historisch domein Vigna. Op deze site, waar vroeger de water- en limonadefabriek ‘Vigna’ stond, werden in 2004 voor het eerst wijnstokken geplant, waarna er verdere uitbreidingen gebeurd zjin. Momenteel is de wijngaard 10 ha groot, met in totaal 44.000 wijnranken. Vier van de wijnen sleepten onlangs een zilveren medaille in de wacht voor Cool Climate Wine 2023. Met de rode Benjamin pakte Vigna zilver op het prestigieuze Concours Mondial de Bruxelles.

We krijgen een presentatie over het domein en de wijnen en maken een wandeling door de wijngaard. Daarna volgt een proeverij in de degustatieruimte.

Afspraak aan het wijndomein: : Wijndomein Vigna Groenstraat – Wijnegem (hoek s’Gravenwezelsteenweg - inkom via houten poort op de hoek van de Groenstraat - met de auto alleen bereikbaar komende vanuit de Houtlaan). Openbaar vervoer bus 410 tot aan de brug over het Albertkanaal dan kanaal oversteken - links afdraaien en in de bocht rechtdoor. (ong 700 m)

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Standaard € 22,00

Info: Lies Smits,  - T. 0473 344882 smits.lies@skynet.be

Francis Pauwels  T. 0485 622584  francis.pauwels@skynet.be

Labels: Ontspanning & OntmoetenWetenschap & techniek1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitLokaalBezoek met gidsWandeling met gids