Over Luchthaven Deurne en museum Stampe-Vertongen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

20 jun

Luchthaven Deurne en museum Stampe-Vertongen

Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek nodigt jullie uit om kennis te maken met het museum Stampe-Vertongen en de luchthaven van Deurne

donderdag 20 juni 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Een gespecialiseerde gids van de vzw Stampe & Vertongen museum leidt de groep in ongeveer twee uur rond en laat de deelnemers kennis maken met het bruisende leven van de luchthaven en de luchtvaart, vroeger en nu.

Check-in, luchthavengebouw, veiligheidscontrole en huidige evolutie krijgen ruim aandacht. We bezoeken de brandweer en naargelang de mogelijkheden en het aanbod, krijgen we zicht op de dagelijkse activiteiten op de luchtzijde.
Er wordt tevens een boeiende rondleiding gegeven in het Stampe en Vertongen Museum met ondermeer een verzameling van het beroemde SV4 vliegtuig van luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek hier in Deurne hadden. Daarnaast is er ook een belangrijke collectie vliegtuigen uit W.O.I, een beruchte V1 bom uit W.O.II en krijgt de bezoeker zicht op foto’s, memorabilia en de luchtvaartevolutie in het algemeen.

Afspraak in het Stampepark aanhet standbeeld van Jean Stampe vlak voor de ingang van het museu. Via Luchthavenlaan tot aan de rotonde en daar parkeren.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00
Labels: Geschiedenis & Erfgoed1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitBezoek met gidsCultuurregio KempenCultuurregio RivierenlandCultuurregio Antwerpen